Elbilar och andra gröna alternativ har blivit mer och mer populära de senaste åren samtidigt som de har blivit billigare. Många hus har inte en möjlighet att ladda elbilar och därför kan ni behöva göra vissa förberedelser.

Dessutom går utbyggnaden av laddningsmöjligheter ute på vägarna långsamt så det är viktigt att kunna ladda sin elbil hemma enligt SVT. Se till att alltid ha tillgång till en laddad elbil och samtidigt minska er miljöpåverkan.

Vad behöver ni göra?

Man kan ladda en elbil i ett vanligt eluttag men detta innebär stora risker och tar även en längre tid för laddning. Risken är stor för överhettning av elanläggning så att det kan brinna. Det absolut mest effektiva sättet är att installera en laddbox. En laddbox kan ni placera både inomhus och utomhus. Om ni behöver ändra något på elanläggningen får ni hjälp med det i samråd med installatören.

Ni kanske har en hel del frågor kring laddboxar och elbilar. Innan ni beställer en laddbox kan du boka en konsultation. Då kan ni prata om olika typer av laddboxar som fungerar både inomhus och utomhus och om olika tillbehör som till exempel sladdupphängningar. Tack för ert bidrag till den gröna omställningen.