Formel 1 är en av de mest spektakulära motorsporterna i världen. Varje år samlas fans från hela världen för att uppleva de högoktaniga loppen. Ett av de mest populära loppen är Singapore Grand Prix som går av stapeln på Marina Bay Circuit. Här är allt du behöver veta för att ta del av en oförglömlig Formel 1-upplevelse.

Bakgrund

Singapore Grand Prix är ett av de mest eftertraktade loppen på Formel 1-kalendern. Loppet introducerades 2008 och har sedan dess blivit en av de mest populära evenemangen i Singapore. Marina Bay Circuit, som sträcker sig över 5,063 km, är en av de mest tekniskt krävande banorna på Formel 1-kalendern på grund av sina många hårnålskurvor och svängar.

Att se och göra

Att uppleva Singapore Grand Prix är en upplevelse som inte går att missa. Förutom att se själva loppet finns det många andra saker att göra runt Marina Bay Circuit. En av de mest populära aktiviteterna är att besöka konserterna som hålls under loppet. Tidigare artister som uppträtt inkluderar bland annat Calvin Harris, Ariana Grande och Imagine Dragons.

För de som vill uppleva något mer avslappnat finns det många platser runt banan där man kan ta en paus från all spänning. En av de mest populära platserna att besöka är The Green Room, som erbjuder en avkopplande atmosfär med utsikt över banan.

Mat och dryck

Singapore är känt för sin fantastiska mat och Marina Bay Circuit är inget undantag. Under loppet finns det många mat- och dryckesalternativ att välja mellan. En av de mest populära platserna att besöka är Sky on 57, som erbjuder VIP-service och en rad olika mat- och dryckesalternativ.

För de som vill prova på något mer autentiskt kan man besöka de många matstånden runt banan som serverar lokala specialiteter som laksa, satay och chili crab.

Boende

Singapore erbjuder många olika alternativ för boende, från lyxhotell till budgetalternativ. För de som vill ha en mer autentisk upplevelse kan man välja att bo på ett av de många boutiquehotellen i området.

För de som vill ha en mer lyxig upplevelse finns det många femstjärniga hotell i närheten av Marina Bay Circuit, inklusive The Ritz-Carlton och Marina Bay Sands.

Transport

Att ta sig runt i Singapore är enkelt tack vare det väl utbyggda transportsystemet. För de som vill ta sig till Marina Bay Circuit finns det många olika sätt att göra det på, inklusive tunnelbana, buss och taxi.

För de som vill ha en mer exklusiv upplevelse kan man välja att ta en båttaxi till banan.

Nu när du vet allt du behöver veta är det dags att boka din resa till Singapore Grand Prix. Detta är en upplevelse du inte vill missa!