Investera i GPS till bilen

En bra GPS är en förutsättning för att du smidigt ska kunna ta dig fram till en okänd destination. Så vad borde egentligen ingå i en GPS? Nedan listar vi några punkter du borde tänka på innan du går till butiken för att handla.

Har du tänkt använda din GPS under semestern är det särskilt viktigt att du har rätt programvara och teknik som passar för dessa reseförhållanden. När det kommer till gratis uppdateringar brukar det ofta variera under här lång tid man får ta emot dessa. Däremot finns det många GPS-tillverkare som erbjuder webbtjänster där man enkelt kan ladda ner uppdaterade kartor. Något annat som är precis lika viktigt som kartorna är TMC (Traffic Message Channel).

Genom denna tjänst får du uppdateringar om pågående vägarbeten, trafikolyckor och köer. Tillverkarna erbjuder TMC för det mesta som en tilläggstjänst. Men det är fullt möjligt att även få tjänsten på köpet under en viss tidsbegränsad period. Gränssnittet avgör hur lätthanterlig GPS:en är. Körinstruktioner ska vara enkla att förstå sig på och inte distrahera dig från din körning. Berättarrösten kan också visa sig ha för låg volym. Den kanske låter bra i en butik med låg ljudnivå, men när du väl använder den i bilen så överröstas den av motorns ljud.