Lär känna din bil

Dagens bilar är mer komplexa än vad de var för några decennier sedan. Med innovationer som GPS, skärmar och trådlös kommunikation har bilen blivit till mer än bara ett motordrivet fordon. Men när det kommer till funktionalitet och skötsel så är det samma tillvägagångssätt som gäller.

Du behöver definitivt inte vara expert för att ta hand om din bil på rätt sätt. Regelbundna kontroller och snabba lösningar av problem kan bland annat leda till att livslängden för bilen förlängs. Gör det till en vana att undersöka bilens yttre och att det inte uppkommit några skador på stötfångaren. Kolla dina däck åtminstone varannan vecka för att försäkra dig om att de är ordentligt pumpade.

Se även till att det är något som läcker från under bilen som till exempel olja och bromsvätska. Under motorhuven ska du göra det till en vana att kontrollera nivån på motoroljan, kylarvätskan, bromsvätskan, styrservooljan och transmissionsoljan. Du behöver som sagt inte vara en mekaniker för att kolla upp dessa delar. Vem som helst kan göra det. Byt ut oljan och oljefiltret ofta. Vissa skulle rekommendera att du betyder ut oljan efter varje 1 500 mil, men det går att köra flera mil längre än så.