Sverige har en lång tradition av rallyförare som rönt stora framgångar på den internationella scenen genom åren. Det är förmodligen även inom denna bilsport som vi hittar det största antalet svenska bilsportutövare.

Björn Waldegård

En riktig legendar är vad man kan kalla rallyföraren Björn Waldegård. Han hann med att tävla i 55 länder under sin karriär och vinna 19 hela segrar i Rally-VM. Waldegård körde även för 14 olika bilmärken. Numera har han lagt rallykarriären på hyllan, men han har inte försvunnit helt och hållet från rallysporten. De senaste åren har vi kunnat se honom som expertkommentator i samband med WRC och Dakarrallyt på bland annat Eurosport.

Stig Blomqvist

Vi får inte heller glömma denna framgångsrika rallyförare som vunnit många segrar under årens lopp. Det har blivit SM-guld nio gånger för Blomqvist, han har även vunnit VM-guld i rally och SM i standardvagnsracing.

Erik Carlsson

Sist men inte minst har vi Erik Carlsson, som även kallas för ”Carlsson på taket”. Carlsson var förmodligen den svenska bilsportens första riktiga stjärnskott. Tre år i rad lyckades han med att vinna det brittiska RAC-rallyt medan det blev två vinster i Monte Carlo-rallyt. Han var även en ambassadör för Saab under flera års tid.