Att det ibland kan vara svårt att hitta reservdelar till en gammal bil vet många, men de som äger en ny bil kan också drabbas och det är något som ett stort antal Saab-ägare har märkt av. ViBilägare skriver att väntetiden på reservdelar kan vara flera månader vilket gör att även småfel kan tvinga Saab-ägarna att vara utan bil en lång tid.Om du har drabbats av bristen på reservdelar kan du leta på nätet efter rätt bildelar och på så sätt gå runt den långa väntetiden på Saab-verkstäderna. Exempelvis är Mekanika.se ett bra ställe att börja på.

Ytterligare problem

Som om inte garantiproblemen vore nog har även Saabs återförsäljarförening och reservdelsbolaget Saab Parts varit oense om vem det är som står för nybilsgarantin. Återförsäljarföreningen menar att det var Saab Parts som stod för den när tillverkaren gick i konkurs, men Saab Parts säger att det inte alls var på det viset. Konflikten är nu löst och privatpersoner har heller inte drabbats av den.

Ägare till 9-5 värst drabbade

Även om bristen på reservdelar till 9-3 har varit stor är det ägare till 9-5 som har varit värst drabbade. Det finns till exempel flera fall där Saab-ägarna inte har kunnat köra sina bilar på grund av att de har saknat nyckel. Den akuta reservdelsbristen har till och med tvingat Saab att plocka isär nya bilar på fabriken för att få tillgång till reservdelar. Saab Parts anser dock att läget har förbättrats avsevärt. Till stor del har situationen uppkommit för att de har haft problem med vissa underleverantörer. Eftersom det inte har tillverkats särskilt många exemplar av nya 9-5 finns det heller inte många exemplar att plocka delar från på bilskrotarna.