Det finns tusentals kronor att spara in på att lära sig mer om bilar och ta hand om den själv. Bilägandet behöver inte vara så dyrt som alla tror. 

Byta olja och filter

Det här är något som alla kan lära sig. Det är bara att gå ut på Youtube eller en annan videosajt och så finns det instruktionsvideos på hur man går till väga. Olja och filter är något som byts i och med att man lämnar in bilen på service, vilket kan kosta mellan 2-8000 beroende på hur stor service det är. Men om du gör det själv så kan du lägga de där tusenlapparna på något roligare.Hur ofta man ska byta olja och filter brukar framgå i tillverkarens manual men man kan säga att ju kortare sträckor du kör med bilen, desto oftare blir du tvungen att byta olja. Man kan också ta en droppa olja mellan fingrarna och gnugga, känns det grusigt så är det dags att byta.

Lär dig att skruva lite

Det är alltid bra att kunna några grunder inom bilmekaniken. Då kommer du kunna åtgärda små problem utan att lämna in den på reparation. Se till att du ha bra verktyg riktade mot att meka med fordon. De skruvmejslar och bits som du kan hitta på vanliga affärer har ofta fel mått och är för små för att meka med bilar och andra mekaniska fordon. Du ska också köpa in så du har en väldigt varierad verktygslåda, för man vet aldrig vilka problem man måste åtgärda. En dag behöver en mutter dras åt, och en annan dag måste du skruva inuti bilen för att lossa på ett säte.Kort och gott, genom att lära känna din bil och hur den fungerar så kommer du att spara pengar varje år!